Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto
Koyun ve Keçilerin Tanımlanması ve Kayıt Altına Alınması Toplantısı

Koyun ve Keçilerin Tanımlanması ve Kayıt Altına Alınması Toplantısı

Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Karapınar’da “Koyun ve Keçilerin Tanımlanması ve Kayıt Altına Alınması” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

29.01.2014 / 12:26


Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Karapınar’da “Koyun ve Keçilerin Tanımlanması ve Kayıt Altına Alınması” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.



 Belediye Düğün salonunda düzenlenen toplantıya, Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Uğur, Hazım Sezer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Karapınar İlçe Müdürü Tayfun Gökçe, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı ile üreticiler katıldı.



 Gıda Tarım ve Hayvancılık Karapınar İlçe Müdürü Tayfun Gökçe, Karapınar’da koyun yetiştiriciliğinin çok önemli olduğunu ve halkın önemli geçim kaynaklarından birisi olduğunu kaydetti.



 



Karapınar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Erhan Şahin, Koyun ve Keçilerin Tanımlanması ve Kayıt Altına Alınması noktasında önemli açıklamalarda bulundu.



 Veteriner Hekim Şahin, bir işletmede hayvanların bulunduğu yerde kontrolü,hayvan hareketlerinin ve hayvan hastalıklarının daha etkin kontrolü  ve bir hayvanın yaşamı ve geçmişi hakkında satıcılara güven vermesi açısından kayıt altına alınmasının önemli olduğuna dikkat çekti.



Hayvan sahiplerinin de sorumlulukları olduğunu söyleyen Şahin Şunları kaydetti:



“ Hayvan sahibi, işletme veya işletmelerinin tescil ettirilmesini ve tescil edilen işletme veya işletmelerindeki koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanmalarını sağlamak, doğum, ölüm, kesim, zorunlu kesimleri ile işletmelerine ve işletmelerinden olacak tüm koyun ve keçi türü hayvan hareketleri ile ilgili kayıtları tutmak ve bunları ilgili il/ilçe müdürlüğüne bildirmek, işletmede ölen veya kesilen hayvanların kulak küpelerini il/ilçe müdürlüğüne teslim etmek, işletmelerinin kontrolünde yetkililerce talep edilmesi halinde son üç yıl içerisinde sorumlu olduğu hayvanlara ilişkin orijin, kimliklendirme, varış yeri, yetiştirdiği, naklettiği, pazarladığı veya kesimi yapılan hayvanlara ilişkin bilgileri sunmak ve incelenmesinde denetçilere yardımcı olmak, işletme veya işletmelerindeki koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanması ve tescili ile ilgili masrafları karşılamak, düşen kulak küpelerini il/ilçe müdürlüğüne bildirmek ve bu Yönetmeliğin hayvan sahipleriyle ilgili diğer hükümlerinin yerine getirilmesini sağlamak ile sorumlu ve yükümlüdür”        


Etiketler:
Bu 2996
YAZARLAR