Karapınar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistem çalışmaları ve müracaatları ile ilgili olarak muhtarlara yönelik Karapınar Ziraat Odası Toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak İlçe Tarım Müdürü Tayfun Gökçe, Ziraat Mühendisi Veysel Zengin ve Ziraat Teknikeri Ünal Karagöz katıldı.
Karapınar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe, 2014 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi çalışmalarını başarılı bir şekilde tamamladıklarını, bu süreç içinde beraber çalıştığımız Ziraat Odası Başkanlığına, Muhtarlarımıza ve İlçe Müdürlüğüm personeline bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum, 2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi müracaatlarının 31.12.2015 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir” dedi.
Karapınar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Çiftçi Kayıt Sistem Sorumlusu Ünal Karagöz ise, “2014 Yılı içeresinde Çiftçi Kayıt Sistem Yönetmeliği değişmiştir. Bu Yönetmeliğin “Çiftçilerin Çiffçi Kayıt sistemine kayıt olması, kontrollerin yapılması ve ÇKS’nin güncellenmesi” bölümünün 2.maddesinde; Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları bir önceki yılın 31 Aralık tarihinde sona erer. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS’ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamaz. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında yapabilirler. Hükmü bulunmaktadır. Bu hükme göre 2015 Yılı Tarımsal Desteklemelerden yararlanacak olan Çiftçilerimizin 2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistem dosyalarını en geç 31.12.2014 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze bildirilmemeleri gerekmektedir. Mevcut durum itibarı ile 31.12.2014 tarihine kadar 2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistem dosyalarını İlçe Müdürlüğümüze teslim edemeyen çiftçilerimiz 2015 Yılı Tarımsal Desteklemelerden yararlanması mümkün değildir” dedi.
Diğer konuşmacı Ziraat Mühendisi Veysel ZENGİN’de konuşmasında “ Geçmiş yıllarda ÇKS müracaatlarında istenilen Muvafakatname-2 belgesinin 2015 yılından itibaren kalktığını bunun yerine taraflar arasında Kira Sözleşmesini düzenlenmesi gerektiğini, 100 dekarı aşan Kira sözleşmelerinden Noter tarafından düzenlenme şartının artık olmadığını, Muhtarların Formları onaylarken imzaların mutlaka huzurlarında atılması , belgelerin temiz ve okunaklı bir şekilde hazırlanması gerektiğini belirtti.