Karapınar ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu 65 yaşındaki hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Ahmet Yapar adlı kişi şiir kitabı çıkardı.
43 Şiirini bi arada toplayıp kitap çıkartma başarısı gösteren Hurdacı Şair Ahmet Yapar herkese azmi ile örnek oldu. Hurdacıdan şair olmaz diyenleri şaşırtan Ahmet Yapar’ın şiir kitabi Kültür bakanlığı kanalı ile yayımlandı. Çocukluk yaşta babasını kaybeden ve o günden sonra kendi ayaklarını üzerinde durmaya çalışana Ahmet Yapar amelelik ve hamallık yaparak yaşamına devam ettiğini söyledi. Askerlik sonrası ise hurdacılık yaparak ailesini geçindirme başladığını belirten Ypaar, Hurdacılık yaparken de gizli duygularını kâğıda döktüm. Kimi zaman sevgimi kimi zaman dertlerimi dile getirdim” dedi.
Kalıcı bri eser bırakmaktan mutlu olduğunu belirten hurdacı şair Yapar, herkes bir şeyleri başarabilir. Ben başardım çok mutluyum. Çoban yazabilir bakkalda. Yeter ki içindeki duyguları başkaları ile paylaşmasını bilmeli insan diye konuştu.
İlkokul 4.sınıftan beri çalıştığını belirten Yapar şunları kaydetti:
“Yaşım 65 ben ilkokul mezunuyum.4 sınıfta babamı kaybettim. İlkokul 4 den giderken günden beri çalışmaktayım. Askere gidene kadar hamallık amelelik gibi her tülü işlerde çalıştım. Askerden geldikten sonra kendi kedime iş yarattım. Bu hurdacılıkla iştigal ediyorum o günden beri. Şimdi çok şükür bundan da memnunum. Hem ekmeğimi kazanıyorum hem de memleketime bir gelir sağlıyorum. Bu geri dönüşüm maddeler çöpte heba olmaktansa bunu vatanımız kazandırıyorum. Ben bu hurdacılıkla iştigal ederken şiir yazma merakım geldi. Bu arada böyle hem çalışırken hem bir dörtlük derlediğim hemen bir kağıt üzerine yazaraktan akşam çocuklarıma temize çektirmek suretiyle bu kitapta tasarruf yaptım ve bu kitapta 43 tane şiirim vardır. Bunları tasarlarken kimseden bir yardım almadım ve yasal olarak Kültür bakanlığından iznini aldık. Ben bu kitabın isminde görüldüğü gibi “hurdacı şairden dizeler” yani zannetmeyin ki hurdacıdan şair olmaz. Bunu ben denedim ve başardım. Bunu çobanda yazabilir bir bakkalda yazabilir bir hurdacı da yazabilir. Bu insanın içinden gelen duygularıdır. Çok sevinçliyim”
Ahmet Yapar’ın eşi Melahat Yapar, “Bizde zar zor bugünleri omuzlayarak ikimiz bugünlere geldik. Çocukları okuttuk gurbete yolladık. Ondan sonra şiir kitabı yazdı. Bütün gelmiş geçmiş zorluklarımızı varlığımızı yokluğumuz ayrılıklarımızı hasretlerimizi kuzularımın kâğıda Kitaba bunları döktü. Bende çok memnun oldum. Kitabımız ilk çıktığı günü hem okuduk hem ağladık. Yazarken öyle değildi. Amma kitaplara dökünce çok duygulandık” dedi.