Konya İli Karapınar İlçesi Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tartan birlik çalışmaları ve çiğ süt ödemeleri hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. Tartan, açıklamasında şeffaflık anlayışları doğrultusunda sürekli olarak yazılı ve görsel basın-yayın organlarıyla üreticiyi bilgilendireceklerini ifade etti. Mehmet Tartan basın açıklamasında;
“Kıymetli üreticilerimize, cefakar yetiştiricilerimiz,
Allah’ın takdiri, üreticimizin teveccühüyle 10 Şubat 2018 tarihinde yapılan genel kurul sonucunda üreticimiz ekibimize Karapınar Süt Üreticileri Birliğini emanet etti. Bizler bu sorumluluğumuzun farkında olarak, üreticimizi en güzel şekilde temsil etme gayret ve çabası içerisinde olduk. Seçimlerimizin hemen akabinde yetiştiricilerimizle birçok defa farklı fırsatlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Ayrıca şehrimizin önde gelen sivil toplum kuruluşları, muhtarlarımızla “Birliğimize daha fazla ne katabiliriz” çabası içerisinde istişarelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günler de birebir yetiştiricilerimizi ziyaret etmek suretiyle istişarelerimizi artıracağız. Ülke güvenliğimiz için şanlı ordumuz kahraman Mehmetçiğimizle Afrin operasyonuna katıldığında devletimize üreticimiz adına bizim de bir katkımız olsun diyerek TSK Güçlendirme Vakfına bağış kampanyasını başlattık. Şeffaf yönetim anlayışımızla ve yetiştiricimizin ihtiyacı olan bilgilere ulaşması için bu dönemde bilgilendirme mesajlarımızı artırdık. Önümüzdeki süreçte de teknolojik alt yapımızı iyileştirerek yetiştiricimizle daha fazla bilgi paylaşacağız. Bizim dönemimizle birlikte yetiştiricimizin binbir çileyle üretmiş olduğu çiğ süt gerçek değerini bulması için süt toplama organizasyonumuza numune analizini de dahil ettik. Süt analizi bizim için çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü numune analiziyle yetiştiricimizin üretmiş olduğu çiğ sütün değeri artacaktır. Numune analizinde oldukça hassas davranıyoruz, analizlerimizi en sağlıklı şekilde yapabilmek için sürekli olarak cihazlarımızı akredite laboratuvarlarda teyit ediyoruz.
Üreticimizin en önemli gelir kaynağı olan çiğ süte değer katmak için elimizden geleni yapma gayretindeyiz. Ancak son günlerde sanayici piyasa ihtiyacından fazla süt üretiminin olduğunu belirterek üreticiden süt alımlarını azaltmaya yönelik bazı girişimleri oldu. Bu süreçte biz yetiştiricimiz mağdur olmaması için alternatif pazarlar oluşturmaya çalıştık. Sanayici piyasada yaşanan bu sorunlara atıfta bulunarak ödeme vadelerini artırmaya başladı. Ancak şu gerçeği tüm üyelerimiz bilmektedirler ki, biz bu süreçte de elimizi taşın altına koyduk ve Birliğimizin ekonomik gücü el verdiğince vadeleri düşürmeye çalıştık. Bunu günün ilk saatlerinde, uykularını bölerek, cennet ülkemiz için hiç durmadan üreten yetiştiricilerimiz mağdur olmaması, gücümüz yettiğince onlara destek olalım diye yaptık. Bu görevi sürdürdüğümüz sürece de yetiştiricimizin refah seviyesi artması için de hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz.
Saygılarımla
Kamuoyuna duyurulur”