Karapınar'da kurulması planlanan güneş enerjisi panelleri üretim tesisinin Ankara'ya kurulacak olması sizce hangi manaya gelir bilemem.
Bu önemli yatırımın Karapınar için ülkemiz için önemi büyük.
Bu kadar önemli bir yatırımın Konya ve Karapınar dışında yapılacak olması da sanırım çok şeyler anlatmaya yetiyor.
İhaleyi kazanan Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata'ya 450 milyon dolarlık yatırım için nereyi tercih edeceğine dair kararını sonuçlandırdı. Fabrikanın temeli Ankara da büyük bir törenle atıldı.
Yatırımcı açısından düşünürsek kendince haklı sebeple olabilir.
Karapınar halkı da panellerin üretimini kendi ilçesinde istiyordu. Ancak olmadı. Ama şu gerçek ki 12 Milletvekili ile bu yatırım Konya dışına gitmesi bence kocaman bir ayıp gibi geliyor bizlere. Karapınar kızgın Karapınar şamar oğlanı gibi oldu.
Başbakan Binali Yıldırmın da katıldığı törenle açılan fabrika ülkemize hayırlı olsun.Belki bizim bilmediğimiz yönlr var deyip iyimser olmak istiyorum.
Fabrikada toplam 1000 kişiye istihdam sağlanacağı belirtiliyor. Fabrikanın tamamlanıp ilk panelin bantlardan çıktığı tahmini tarih ise Aralık 2018 olması bekleniyor.
Ankara Başkent OSB içerisinde inşa edilecek olan üretim tesisi aslında Karapınar ilçesinde kurulacak 1000 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali bağlantılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projesi kapsamında hayata geçirilecek olan santral 1.7 milyar kilovat saat elektrik üretimini gerçekleştirebilecek. Bu da 600 binden fazla evin elektrik ihtiyacının güneş enerjisinden karşılanması anlamını taşıyor. Üretilen elektrik ise 15 yıl boyunca devlete satılacak.
Karapınar da sokağa çıksanız herkes bu duruma kızıyor.Ancak bir milletvekili de karşımıza çıktığında tepkimiz ortaya maalesef koyamıyoruz.Onlarda bu zafiyetimizi gayet iyi değerlendiriyorlar.Güneş panelleri fabrikasında olduğu gibi